Menu

UFOMAMMUT + YURI GAGARIN | STOCKHOLM

Stockholm

Kollektivet Livet Bar & Scen
lördag, 1 juni 2024 kl:19:00

Revival Booking & Kollektivet Livet presents:
UFOMAMMUT (ITA) - 25 ANNIVERSARY TOUR
Support: Yuri Gagarin
Ufomammut bildades i slutet av 90-talet av Poia (gitarrer, FXs) och Urlo (bas, sång, FXs, synthar), som reste sig ur askan från det tidigare bandet Judy Corda, tillsammans med Vita (trummor)
I mer än två decennier har UFOMAMMUT kombinerat tyngden och majestätet av dynamisk riffdyrkan med en nyanserad förståelse för psykedelisk tradition och musikhistoria, och skapat ett kosmiskt, futuristiskt och technicolor-ljud avsett för absolut fördjupning.
Det nya albumet Fenice ("phoenix" på italienska) representerar oändlig pånyttfödelse och förmågan att börja om efter att allt verkar dömt.
Albumet (ut via Neurot Recordings) är den första inspelningen med nya trummisen Levre som går med Poia och Urlo, vilket markerar ett nytt kapitel i bandets historia och avslöjar ett mer intimt, fritt sound för gruppen.
Medan bandet är känt för sina psykedeliska resor till kosmos vidsträckta, är Fenice en mycket mer introspektiv lyssnarupplevelse. Albumet var tänkt som ett enda konceptspår, uppdelat i sex aspekter av detta inåtriktade fokus. Soniska experiment finns i överflöd i utforskningen av detta centrala tema; synthar och experimentella sångeffekter framträder mer framträdande än någonsin tidigare när bandet pressar sig allt längre in på det okända territoriet för sin identitet.
Varje svängning på detta extraordinära album känns oundviklig. Medlemmarna i UFOMAMMUT är trots allt mästare i sitt hantverk, och när det kommer till att skapa omslutande ljudresor in i det okända, är det deras ohämmade känsla av utforskning som bryter ny ljudmark. Fenice är ljudet av ett band vars själva väsen har föryngrats och välkomnar chansen att skapa musik på det sätt de känner bäst till; genom att utvecklas försiktigt och uppmärksamt, genom att smälta samman den extrema dynamiken som gör Fenice till en levande och andande varelse, och genom att skriva gigantiska riff som förebådar själva deras återfödelse.
VÄLDIGT VIKTIGT:
UFOMAMMUT= UFO: U(oidentifierad) F(liggande) O(bject) – MAMMUT: italienska för mammut
"UFOMAMMUT" ska uttalas på italienskt sätt och låter som "oofomammoot"...
Support:
Yuri Gagarin är en rikt kosmisk lyssningsupplevelse med rötter i 1970-talets rymdrock och krautrock genom elaka surrningar av post-metal och stonerrock samtidigt som den lägger ner en unik och intensiv tyngd. Mästerligt skiktade gitarrer och analoga delay, vintage syntar, reverb, rymdeko och andra retro psykedeliska element kombineras för att ta lyssnaren på en resa av tungt psyke och astral groove.
Åldersgräns: 20 år (18+ med förköpsbiljett).

Information inför ditt besök på Kollektivet Livet Bar & Scen:

Vi tillåter endast mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper (29.7 cm x 21 cm). Alla väskor genomsöks och inga väskor är tillåtna att hängas in i garderob, oavsett storlek. För mer information se Polisen.se

Dörrarna öppnas vanligtvis cirka 30-60 minuter före live startar. Observera att starttider alltid är ungefärliga.

Våra åldersgränser varierar beroende på evenemangets veckodag, se stadsgardsterminalen.com/faq för vidare information.

Evenemangen är stående om inget annat anges då vi har begränsat med sittutrymme.

Datum / Tid

lördag, 1 juni 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Kollektivet Livet Bar & Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad